کود فسفر کمپلکس شده

کود فسفر قابل جذب
موجود
360,000 تومان
بدون مالیات

کود پودری فسفر قابل جذب با ماده آلی حاوی یونهای آزاد فسفر بوده و به صورت کمپلکس شده تولید گردیده است که با مصرف پائین، باعث جذب حداکثری، تأمین فسفر مورد نیاز گیاه، افزایش ریشه زایی و عدم تثبیت فسفر در خاک میگردد. عنصر فسفر یکی از عناصر ضروری برای جوانه زدن بذر، فتوسنتز، شکل گیری پروتئين، رشد و متابوليسم است. اغلب خاكهای ايران عمدتاً آهكی است لذا كمبود فسفر شايعی را دارد، اما استمرار در مصرف کودهای فسفاته با مقادیر بی رویه باعث انباشت کادمیوم و تجمع آن در محصولات کشاورزی شده که موجب سمیت و بروز بیماريهای حاد و مزمن در انسان میشود. مصرف بیش از حد فسفر باعث کاهش جذب عناصر دیگری مانند آهن و روی نیز می گردد و باتوجه به حرکت آهسته عنصر فسفر و تثبیت آن در خاک، لزوم استفاده از کودهای فسفر با قابلیت جذب بیشتر اهمیت دارد. این کود با قابلیت جذب بالا در سریعترین زمان کمبود فسفر را جبران نموده و در جوانه زنی و توسعه ریشه نقش بسزایی را دارد.

تجزیه ضمانت شده :

نیتروژن کل ۴٪ ، فسفر قابل جذب ۲۵٪ ، ماده آلی ۱۰٪

شماره ثبت ماده کودی :

۴۴۴۴۷

دانلود بروشور

کمپلکس فسفر

نحوه مصرف کود فسفر کمپلکس شده

روش مصرف

محلول پاشی، کودآبیاری، چالکود و بذرمال

محلول پاشی

۱-۲ کیلوگرم در ۱۰۰۰ لیتر آب

کود آبیاری

۲-۴ کیلوگرم در هکتار

بذر مال

۲۰۰ گرم بازای ۲۰۰ کیلوگرم بذر

چالکود

۳۰-۵۰ گرم بازای هر درخت بالغ (مناسب چالکود اسفند ماه در باغات)

زمان مصرف

از شروع جوانه زنی و در تمام دوره رشد گیاه

مزایای مصرف کود فسفر کمپلکس شده

  • ضروری در شکل گیری پروتئين، رشد و متابوليسم
  • جذب حداکثری فسفر و عدم تثبیت در خاک
  • ضروری براي جوانه زدن بذر، فتوسنتز
  • افزایش ریشه زایی
  • دارای pH اسیدی
  • دارای مواد آلی

نقش فسفر در گیاهان :

عنصر فسفر مؤثر در رشد و توسعه ريشه ، گل دهی ، ميوه دهی و  زودرس شدن محصول بوده و در انتقال انرژی در درختان میوه نقش دارد. این عنصر بر تولید اندام های زایشی اثر افزایشی نیز داشته و در ساختمان نوكلئيك اسيد ها ضروری است. فسفر اهمیت بسزایی برای جوانه زدن بذر ، فتوسنتز ، شكل گيری پروتئين ، رشد و متابوليسم در گياهان زراعی و باغی داشته و نقشی اساسی در تشکیل بذر و میوه ایفا میکند.

علائم کمبود فسفر در گیاهان :

کمبود فسفر منجر به تغيير رنگ برگ ها به سبز تيره ، كدر مايل به آبی با ته رنگ برنزی يا بنفش میشود. در صورت بروز کمبود رشد قسمت هوایی و ریشه متوقف یا کم شده و باعث کوتاه ماندن گیاهان میشود. کمبود فسفر از رشد ساقه های جانبی جلوگیری میکند و باز شدن شكوفه ها و جوانه ها و رسيدن ميوه را به تاخیر میاندازد. همچنین در اثر کمبود این عنصر تعداد برگ و شاخه درختان کاهش یافته، برگها شکننده شده و جوانه های کناری از بین میروند.
علامت شاخص کمبود عنصر فسفر در گیاهان شامل تیره و ارغوانی شدن برگها ، کاهش رشد و کوتاه ماندن گیاه می باشد.