مزایای فرمولاسیون متعادل و بالانس شده محصولات تولیدی سپهر پارمیس
فرمولاسیون اثر بخش با رعایت عناصر هم افزا برای جذب بالاتر کودهای تک عنصره
رعایت نسبت متعادل و کامل عناصر در کودهای ترکیبی تولیدی ( مانند کود سوپر میکرو کامل)
سازگاری کودهای سپهر پارمیس با شرایط خاکی کشور
به علت اسیدی بودن و pH پایین کودهای تولیدی جذب حداکثری عناصر در خاک فراهم می شود.
به دلیل خلوص بالا و رعایت تعادل عناصر در محصولات باعث بهبود کارایی، جذب کامل تر و عدم تثبیت عناصر می گردد.
اصولا کود دهی برای غنی ساز خاک و درمان کمبود یا پیشگیری از کمبود در گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد ، به این علت مطلع بودن از شرایط خاک و گیاه اولین اصل برای توصیه کودی می باشد.
به علت رفتارهای متفاوت گیاهان در شرایط مختلف اجرای یک دستورالعمل واحد در تمامی توصیه ها و کسب نتیجه یکسان غیر قابل انتظار میباشد. رهگیری نتایج توصیه کودی در طول مراحل رشد (مشاهده وضعیت رشد گیاه اعم از تغییرات ریشه ها، برگها و میوه) الزامی بوده و در صورت بروز علائم کمبود میبایست علت آن بررسی و تغییرات لازم اعمال شود.
بررسی شرایط خاکی اعم از pH خاک، میزان مواد آلی خاک و شرایط خاکی هر منطقه(کمبودها یا بیشبودهای عناصر) ،کیفیت آب (میزان اسیدیته و مقادیر بی کربنات)، نوع سیستم آبی و تغذیه انجام شده در ادوار گذشته، برای تشخیص نیاز غذایی کنونی و توصیه کودی حائز اهمیت است.
بررسی نتایج آزمایش خاک گرچه بسیار مفید است اما کافی نبوده، چرا که آنالیز خاک عموما مشخص کننده میزان عناصر قابل دسترس توسط گیاه نمی باشد و به علت واکنش های متفاوت در شرایط خاکی و نحوه نمونه برداری نمیتوان به صورت قطعی به آن اکتفا کرد.
نتایج آزمایشگاهی و مشاهده عملکرد به صورت تواما باید برای توصیه کودی در نظر گرفته شود.
کمبود عناصر قبل از بروز علائم، دوره ای را به صورت پنهان میگذرانند و زمانی به صورت ظاهری پدیدار میشود که تاثیر مستقیم در عملکرد گیاه داشته است و باعث توقف در رشد گیاه می گردد، برای جلوگیری از شدت کمبودها بهترین راه حل پیشگیری و کوددهی در زمان های مناسب است.
رعایت مصرف بهینه کود یک اصل بوده و همیشه نتایج بهتری را نشان داده است و این باور که میزان مصرف بیش از حد هر نوع کود باعث عملکرد بهتری میشود اشتباهی رایج است که نباید صورت بگیرد.
با عنایت به تفاوت نیاز غذایی در هر گیاه و نوع رقم آن، توجه به نسبت ها و مقادیر مناسب توصیه ای عناصر برای هر گیاه و کسب اطلاعات آن الزامی می باشد.
در نظر گرفتن تاثیرات عناصر بر یکدیگر و رعایت تعادل نسبت های عناصر در مراحل توصیه کودی مهم است ، رعایت میزان مصرف صحیح نیز کاملا تاثیر گذار است به طور مثال دامنه کمبود و سمیت عنصر بُر بسیار نزدیک بهم بوده و احتمال ایجاد مسمومیت بیشتر است و باید از مقادیر حداقلی برای توصیه کودی استفاده گردد.
رعایت زمان مصرف نکته بسیار مهم برای رفع کمبود و کسب اثربخشی است. از این جهت باید کود مورد نظر را با توجه به شرایط گیاه در زمان درست و اختصاصی خود مصرف نمود، اگر زمان مصرف کود گذشته باشد توصیه کودی باید بر اساس مرحله رشد کنونی مطابقت داشته باشد.