.

پیمایش بلاگ

آخرین مطالب

خواص ضد سرطانی میوه

 

براساس یافته های محققان انگورها حاوی بیست نوع آنتی اکسیدان شناخته شده هستند که مانع حملات رادیکالهای آزاد اکسیژن که عامل ایجاد بیماری هستند می شوند . این آنتی اکسیدانها در پوست و دانه وجود دارند و هر چه پوست پر رنگتر باشد آنتی اکسیدان ها قویتر عمل میکند. این بدان معنی است که انگورهای قرمز و ارغوانی و آب آنها قویترند.
از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامین C می دانند . ویتامین C یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها می شناسند
مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده ، در پیشگیری از انواع دیگر سرطان ها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال می خورند، 50 درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد.پرتقال به حدی سرشار از آنتی اکسیدانهای کاروتنوئید ،فلاونوئید و ویتامین C است که اعضای انجمن ملی سرطان آن را بسته ای کامل از هر گونه بازدارنده طبیعی و شناخته شده ضد سرطان نامیده اند.
بتاکاروتن و ایندول موجود در انواع کلم در ایجاد خاصیت ضد سرطانی آن نقش دارد. در بین آنها کلم بروکلی در پیشگیری از سرطان مؤثرتر است و این خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود مواد آنتی اکسیدان بیشتری می باشد.
مطالعات نشان داده کسانی که بیشتر از سبزیجات به ویژه خانواده ی کلم استفاده کرده اند کمتر به سرطان روده ی بزرگ مبتلا شده اند. تالکوت و همسرش دکتر "استیو تالکوت" ، عصاره پلی فنول انبه را در محیط آزمایشگاه بر روی سلول های سرطانی روده بزرگ، سینه، ریه ، خون و پروستات آزمایش کردند. 
پلی فنول ها موادی هستند که با سلامت ارتباط دارند.محققان دریافتند که انبه تاثیراتی بر روی سرطان های ریه، خون و پروستات دارد، اما بر روی سرطان های سینه و روده بزرگ که شایعترین سرطانها هستند، بیشترین تاثیر را دارند.
نتایج حاصل از یک تحقیق نشانگر آن است که افرادی که به مقدار زیادی توت فرنگی می خورند ، به کمترین میزان انواع سرطانها مبتلا می شوند . توتها دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C هستند.
بتاکاروتن موجود در یک هویج متوسط که روزانه به بدن وارد می شود حتی درمیان افرادی که بسیار سیگار می کشیده اند ، احتمال سرطان ریه را به نصف کاهش می دهد .
پیازها که سرشار از آنتی اکسیدانها می باشند. در جلوگیری از سرطان بویژه  سرطان معده سودمندند. پیازهای قرمز و زرد (به استثنای پیاز سفید) از لحاظ آنتی اکسیدان کوئرستین غنی ترین ماده غذایی هستند.
 کوئرستین آنتی اکسیدان معروفی است که مانع فعالیت عوامل سرطان زا و آنزیم هایی می شودکه پیشرفت سرطان را موجب میگردند. طبق بسیاری از تحقیقات ، اسفناج و ترکیبات آن بیماریهای ناشی از رادیکالهای آزاد از جمله سرطان را از بین می برند .
یکی از قابل توجه ترین آنتی اکسیدانهای موجود در اسفناج لوتئین است. خوردن روزانه یک فنجان اسفناج خام یا نصف فنجان اسفناج پخته امکان ابتلا به سرطان ریه را به نصف می رساند .
گوجه فرنگی غنی ترین و حقیقتا تنها منبع قابل توجه آنتی اکسیدان ، لیکوپن است. تحقیقاتی که در کشور آلمان صورت گرفته است حاکی از آن است مقدار بالای  لیکوپن در خون احتمال سرطانهای پانکراس و گردن رحم را کاهش می دهد.
طی آزمایشهایی که اخیرا در ایتالیا به عمل آمد افرادی که مقدار زیادی گوجه فرنگی خام میل می کنند ؛ میزان ابتلا به سرطانهای مجاری گوارش در آنها با مقایسه با کسانی که کمترین مقدار گوجه فرنگی را مصرف می کنند ؛ فقط نیم درصد است . مواد موجود در گوجه فرنگی که عبارتند از اسید پی – کوماریک و اسید کلروژنیک ، مانع تشکیل نیتروزامین سرطان زا می گردد .
پوست بادمجان خاصیت ضد‌سرطانی دارد. پوست بادمجان سرشار از ترکیبات حاوی آنتی‌اکسیدان است که سبب می‌شود سلول‌های بدن در برابر پیری زودرس مقاوم شوند. وجود فنولین در پوست بادمجان با جلوگیری از بروز اختلالاتی در DNA مانع از شکل‌گیری بافت‌های سرطانی در بدن شود.

خوردن‎ سیب‎ در پیشگیری‎ از ابتلا به‎ سرطان‎ روده‎ موثر است‎. بررسی‎‎ موسسه‌ای‎ پژوهشی در استراسبورگ‎ فرانسه‎‎ نشان‎ داده است، سیب‎، حاوی‎ مـواد آنتی‌ اکسیدانی اسـت‎ که‎ از رشـد سلولهای‎‎ سرطانی‎‎ جلوگیری می‌کند و سلول‎‌هایی‎‎ را که‎ اسـتعداد سرطانی شدن‎ دارند، از بین‎ می‌برد.  دانشمندان‎ توصیه‎ می‌کنند، بـرای‎ محافظت‎ از بدن‎‎ در برابر سـرطان روده‎ ، روزانه ‎ ۲ عدد سیب‎ مصرف ‎شود.

محققان با ارزيابي محتواي شيميايي پوست سيب گروهي از ترکيبات شيميايي گياهي را يافتند که ثابت شده در برابر حداقل سه نوع سلول سرطاني انساني شامل سرطان هاي سينه، کولون و کبد اثر محافظتي دارد.
طيف گسترده اي از مطالعات در اين زمينه بر خواص ضد سرطاني گروهي از فيتوکميکال ها به نام فنليک ها انجام گرفته است که عمدتاْ در دانه‌ها و پوست ميوه ها و سبزيجات يافت مي شوند.  سيب يکي از مهمترين منابع ترکيبات فنليک محسوب مي شود. به گفته‌ي محققان بخش عمده اين اثر ضد سرطاني و ضد بيماري در سيب به ترکيبات مفيد موجود در پوست آن مربوط مي شود و بر اين اساس سيب را بايد به عنوان يک منبع غني مواد مغذی و آنتي اکسيدان ها در نظر گرفت.


مواد غذایی و میوه ها با خاصیت ضد سرطان :
گوجه فرنگی ، کلم بروکلی و دیگر کلم ها ، آواکادو ، توت ها ، دانه سویا ، چای ، کدو تنبل ، اسفناج ، سیر ، آناناس ، سیب ، پرتقال ، انگور قرمز ، زردچوبه ، چغندر قرمز ،هویج