کود بور و نیتروژن (سپهر۱)

کود سپهر ۱ ( بُر + نیتروژن)
آخرین موجودی
270,000 تومان
بدون مالیات

کود بُر مایع از کودهای ترکیبی بوده که محتوی عنصر بُر یا بور یکی از عناصر ضروری ریزمغذی به همراه عنصر نیتروژن بوده است که در تشکیل و ترمیم بافتهای آوندی نقش مهمی دارد. همچنین در متابولیسم قند، متابولیسم اسید نوکلئیک و در تقسیم سلولی بافت‌های مریستمی موثر است. بُر تنها شبه‌فلز در بین عناصر کم‌مصرف است که میزان آن در خاک‌ها بسیار ناچیز است؛ با توجه به آستانه رسیدن به شرایط بیشبود و ایجاد سمیت در مورد بُر، این کود دارای مقادیر متعادل از این عنصر می باشد.
تجزیه ضمانت شده : (w/w)

نیتروژن کل ۵٪ - بور محلول ۶۰۰ ppm

شماره ثبت ماده کودی :

۴۹۰۷۹

کود بور

نحوه مصرف کود بُر مایع

روش مصرف

محلول پاشی و کودآبیاری

محلول پاشی

۲-۳ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب

کود آبیاری

۴-۸ لیتر در هکتار

زمان مصرف

در تمام دوره رشد گیاه

مزایای مصرف کود بُر مایع

  • ضروری در تشکیل بافتهای آوندی
  • تشکیل جوانه های گل و جوانه گرده
  • موثر در متابولیسم قند و اسید نوکلئیک
  • کمک به انتقال کلسیم در گیاه
  • موثر در تقسیم سلولی بافتهای مریستمی
  • قابل استفاده همراه کودهای روی (Zn)
  • دارای مقادیر متعادل از عنصر بُر جهت عدم ایجاد مسمومیت

نقش بور یا بُر در گیاهان :

عنصر بور مؤثر در تقسیم سلولی در بافت های مریستمی گیاهان بوده و در تشکیل جوانه های برگ ، گل و جوانه زدن گرده ها موثر می باشد. این عنصر کلیدی در متابولیسم قند، متابولیسم اسید نوکلئیک و مواد هیدروکربنه و انتقال آن نقش داشته و موثر در انتقال کلسیم در گیاه و تنظیم مقدار آب و هدایت آن در سلول است عنصر بُر عنصری مهم در تشکیل و ترمیم بافت های آوندی نیز می باشد. عنصر بُر در مقدار DNA و همچنین بر سنتز آن تأثیر داشته و مقادیر RNA را نیز در شرایط کمبود بشدت کاهش می دهد. بر اساس تحقیقات به عمل آمده گیاهان از لحاظ نیاز به بور، به سه دسته کم نیاز، میان نیاز و پر نیاز تقسیم بندی می شوند که بر اساس منطقه ، شرایط خاکی و میزان کمبود بستگی خواهد داشت.

علائم کمبود عنصر بور در گیاهان :

کمبود بوردر گیاهان بعلت عدم پویایی این عنصر، منجر به بروز علائم کمبود ابتدا در برگ های جوان و سرشاخه ها می شود. توقف رشد جوانه انتهایی، سیاه شدن جوانه های رویشی و بافتهای مریستمی از عوارض این کمبود می باشد. همچنین تشکیل بافتهای قهوه ای یا چوب پنبه ای و پوسیدگی داخل غده ها و بدشکلی و شکنندگی دمبرگ ها ، رگبرگ میانی و (شکاف دمبرگ در چغندرقند) نیز بدلیل کمبود بر میباشد. کمبود عنصر بور باعث توقف رشد و خشکیدگی سرشاخه‌ها و ریشه‌ها می شود. برگ ها کلفت و شکننده شده و گل دهی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و تبدیل گل به میوه کم می شود.
در نتیجه شاخص ترین نشانه کمبود بور شامل توقف در رشد جوانه های انتهایی، بد شکلی میوه و پیچ خوردن برگها است.